Άρθρο: «ΝΑΙ στην Ελπίδα, ΟΧΙ στην Καταστροφή»

Άρθρο: «ΝΑΙ στην Ελπίδα, ΟΧΙ στην Καταστροφή»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Καρφίτσα», Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Την περασμένη Κυριακή το Ελληνικό Κοινοβούλιο πήρε την κρισιμότερη και δυσκολότερη απόφαση στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού έθνους. Μια απόφαση από τις πιο δύσκολες συνειδησιακά και πολιτικά για όλους μας. Μια απόφαση, που παραμέρισε πολιτικά οφέλη, παραμέρισε ιδεολογικές θέσεις, παραμέρισε προσωπικές απόψεις και έθεσε πάνω από όλα την ΠΑΤΡΙΔΑ, το ΕΘΝΟΣ, τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Ήταν η δυσκολότερη πολιτικά απόφαση που λάβαμε, η οποία θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό και τον ιστορικό του μέλλοντος. Με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης του ιστορικού βάρους που φέρουμε, προσπεράσαμε προσωπικές τοποθετήσεις, συνειδησιακές συγκρούσεις και πολιτικά κόστη. Προτάξαμε το ένα και μοναδικό: ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Με την απόφαση της Κυριακής κερδίσαμε λίγο χρόνο και κάναμε λίγα βήματα μακριά από τον γκρεμό, που οδηγήθηκε η χώρα μας. Κερδίσαμε χρόνο και περιθώρια για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, για να βρούμε τον δρόμο της ομαλότητας και της ανάπτυξης. Η απόφαση αυτή, όμως, δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε τη στάση της απέναντι στο Μνημόνιο. Δεν αλλάξαμε στάση, διότι απλούστατα το Μνημόνιο αποδείχθηκε λάθος δρόμος. Ένας δρόμος, που επιδείνωσε την ύφεση, εκτόξευσε το χρέος, αύξησε τα ποσοστά ανεργίας και οδήγησε στην εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες.

Η θέση μας δεν άλλαξε, η άποψη μας δεν άλλαξε, η πίστη μας δεν άλλαξε. Άλλαξαν, όμως, τα δεδομένα και άλλαξαν οι συνθήκες. Και όταν αλλάζουν τα δεδομένα σε μια χώρα, οφείλεις με πολιτική γενναιότητα και με υπευθυνότητα να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, να υπερασπιστείς τον τόπο σου και να εξασφαλίσεις, ότι η πατρίδα σου θα έχει αύριο, θα έχει μέλλον. Ψηφίσαμε, λοιπόν, τη δανειακή σύμβαση, γιατί η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι αυτή που ήταν πριν δυο χρόνια. Ενώ το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά βιώσιμο, σήμερα είναι μη βιώσιμο. Ενώ το 2010 βγαίναμε στις αγορές, σήμερα αυτό είναι αδύνατο. Ενώ τον περασμένο Οκτώβριο οι εταίροι και οι δανειστές μας πίστευαν, ότι η χώρα μπορεί να σωθεί, σήμερα μετά την εγκληματική πρωτοβουλία διεξαγωγής δημοψηφίσματος από το ΠΑΣΟΚ, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Από το ΟΧΙ της αναπόφευκτης καταστροφής και άτακτης χρεοκοπίας, επιλέξαμε το ΝΑΙ της ελπίδας, έτσι ώστε η πατρίδα μας να βρει τον βηματισμό της, να απομακρυνθεί από τη λεηλασία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και στην ομαλότητα.